Caecilia Boschman 

Caecilia Boschman studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij de diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde.Vervolgens studeerde ze enkele jaren bij Jan Wijn en volgde masterclasses bij Imogen Cooper, Horacio Gutierrez en Oxana Yablonskaja.

Caecilia maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles, waaronder het Ophelia Trio en vormt een duo met celliste Xiaojia Xu. Met altvioliste Karin Dolman bereikte ze een finaleplaats tijdens het Internationale Duoconcours in Vierzon.

Naast het verzorgen van kamermuziekconcerten is Caecilia veelvuldig actief als begeleider; als repetitor is zij verbonden aan verschillende koren en begeleidde ze enige jaren de masterclass tijdens het Belcanto Festival en het Cellofestival in Dordrecht. Tevens verleende ze haar medewerking aan muziektheaterproducties van de Rotterdamse Opera en is werkzaam bij Muziektheater Hollands Diep.

Caecilia maakte samen met organist Gerben Mourik de CD Feux de la nuit en met het Ophelia Trio de CD Philomel. Verder is zij momenteel bezig met de opname van een serie CD’s die zal verschijnen onder de titel Voilà Viola met daarop werken voor altviool en piano.

W: www.caeciliaboschman.nl