Muziektheater Hollands Diep Nieuwsbrief 23
 
Beste Vrienden van Hollands Diep,

De lente is losgebroken en de nieuwe opera productie Boris Godoenov nadert met even grote kracht. Tot onze grote opluchting is het – met de hákken over een brede sloot – gelukt om de het dekkingsplan van de productie rond te krijgen.
De grote culturele fondsen die ons regelmatig steunen, haakten dit keer af, behalve het VSB fonds. Niet omdat zij de productie geen prachtig plan vinden, maar omdat zij door de enorme bezuinigen van de overheden van de afgelopen twee jaar op vooral de podiumkunsten, overladen worden met aanvragen voor subsidies. Daarbij kwam, dat de tentoonstelling “Koning Willem II, Kunstkoning” in het Dordrechts Museum, waar onze opera aan gekoppeld is, soms ook van dezelfde fondsen geld ontving en zij onverwachts op die manier onze concurrent werden.
Opmerkelijk was het, dat kleine fondsen, die onze projecten altijd te groot vinden, daarentegen juist wél bijdroegen. Maar dat zijn veel kleinere bedragen.
Onze redding kwam van enkele van u, Vrienden, die op het laatste moment nog een actie ontketenden om garanties bij elkaar te krijgen. Samen met de toegezegde subsidies van de gemeente Dordrecht, de fondsen en nog enkele sponsoren uit de privé sector, konden wij net op tijd een GO geven en de productie starten. Zo blijkt opnieuw van welke onschatbare waarde onze Goede Vrienden zijn!

U vindt hier de flyer, waarin ook een aantal arrangementen in de kaartverkoop worden aangeboden, combinaties van bezoek aan de tentoonstelling, een maaltijd en bezoek aan de opera. Een dagje Dordrecht is hierdoor meer dan aantrekkelijk!
We hopen dat u allemaal veel reclame maakt. Moessorgski maakte een schitterende opera met hartstochtelijke muziek en een ontroerend verhaal, die voor alle oren geschikt is en de harten zal veroveren.

Crowdfunding
Omdat het dekkingsplan zo nauw is proberen we nog meer geld in te zamelen voor de productie Boris Godoenov. Daarom hebben we een crowdfundingsactie opgezet via voordekunst. Klik hier om het filmpje wat bij de actie hoort te bekijken. Misschien heeft u nog vrienden/kennissen die ons via deze weg willen steunen! Jullie als vrienden van Hollands Diep doen al ontzettend veel!

Klaagliedjes
De recente productie Klaagliedjes, die vele van u bezochten, werd heel goed ontvangen; de laatste voorstelling in de serie, in Theater Korzo in Den Haag, half januari, was een maand van tevoren al uitverkocht en er was een lange wachtlijst. Jammer alleen, dat de grote aanloop laat op gang kwam. Maar er komen reprises. In het najaar van 2014 in Amsterdam, op 8 maart 2015 in Odeon Zwolle. Er komen er waarschijnlijk meer. Een vrouw die een andere muziektheater voorstelling van Boudewijn Tarenskeen verkoopt, was zo enthousiast over Klaagliedjes, dat zij onlangs aanbood om te proberen de voorstelling te verkopen. Voor ons een heel goed aanbod, omdat wij er geen tijd en geld voor hebben. Terwijl dat jammer is, omdat deze voorstelling zo geschikt is om het land door te gaan. Zie ook een laatste recensie, van de theaterrecensent Max Arian.

Wij hopen u allemaal te mogen ontvangen op één van de voorstellingen van Boris Goedoenov. U ontvangt als donateur het programmaboekje gratis op vertoon van deze brief.

Hartelijke groeten
Namens het bestuur en het team van Muziektheater Hollands Diep

Cilia Hogerzeil
  Donatie 2014
Graag verzoeken wij u vriendelijk de jaarlijkse donatie over te maken op rekening NL19INGB0001329 t.n.v. Stichting Muziektheater Hollands Diep te Dordrecht ov.v. Donatie 2014.
Met uitzondering van de Vrienden met een automatische incasso en die reeds hebben overgemaakt.

Blijf op de hoogte
Volg ons ook op Twitter en Facebook! Kent u iemand die wellicht geïnteresseerd is in MHD? Via onze website kunnen zij zich aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief, of ook Vrienden worden van MHD!
              
Aan- en afmelden voor deze nieuwsbrief