Muziektheater Hollands Diep Nieuwsbrief winter
 
Beste lezer,

Muziektheater Hollands Diep (MHD) wenst u een gelukkig, gezond en inspirerend 2013 toe!

Wij zijn het nieuwe jaar in volle vaart ingegaan. We werken toe naar de wereldpremière van onze nieuwe voorstelling De Stilte van Saar, en maken ons op voor een verhuizing naar het verbouwde Energiehuis. In deze nieuwsbrief dan ook geen gebrek aan nieuws.

De Stilte van Saar - Wereldpremière op 22 februari
Wij attenderen u graag op onze nieuwe voorstelling: De Stilte van Saar. Een prikkelend en actueel verhaal over een meisje dat zichzelf is kwijtgeraakt, omdat ze zichzelf alleen maar kan zien door ogen van anderen. Op 22 februari gaat De Stilte van Saar in wereldpremière, en zal daarna nog te zien zijn t/m 10 maart. Meer informatie vindt u op de flyer.

De Stilte van Saar is de allereerste voorstelling die te zien is in het Energiehuis, na de grondige verbouwing. Wij wijden hiermee de grote theaterzaal, de Machine3, in. MHD was de eerste die het waagde om onder zeer primitieve omstandigheden in het oude Energiehuis te spelen (in 1998 met King Arthur van Purcell) en nu zijn wij – na de verbouwing - wéér de eersten die er optreden!

Alsof een wereldpremière nog niet genoeg groot nieuws is, is er van alles te beleven rondom de voorstellingen van De Stilte van Saar.

>> Inleiding
Voorafgaand aan iedere voorstelling vindt er een inleiding plaats. Op 22 en 23 februari, 1 en 2 maart en 8 en 9 maart wordt de inleiding verzorgd door Cilia Hogerzeil, regisseuse van De Stilte van Saar. Deze inleidingen starten om 19.15 uur.

Op 3 en 10 maart wordt de inleiding verzorgd door een deskundige op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. In het bijzonder psychische problemen bij jongvolwassenen zoals Saar. Deze inleidingen starten om 15.00 uur.

>> Jongerenproject It's my Voice
In samenwerking met Stichting ToBe organiseren wij een uitgebreid workshoptraject voor jongeren die net zo veel van beeld en muziek houden als wij! De jongeren laten zich inspireren door De Stilte van Saar. Aan het begin van iedere voorstelling presenteren zij hun eigen liedjes en films over het thema van De Stilte van Saar.

>> Opening Grand Café Khotinksy

Gelijk met de première van De Stilte van Saar, opent op 22 februari Grand Café Khotinsky haar deuren in het Energiehuis! Op vertoon van uw theaterticket voor De Stilte van Saar, biedt Grand Café Khotinsky een heerlijk driegangenmenu naar keuze aan voor slechts €25,-. Het keuzemenu en reserveringsinformatie, vindt u hier.

Het Energiehuis
Het Energiehuis is het afgelopen jaar grondig verbouwd tot een huis voor de (podium)kunsten. Niet alleen zullen we de grote theaterzaal van het Energiehuis regelmatig gaan bespelen, wij krijgen daar ook ons kantoor en onze eigen repetitieruimte.
Ook Schouwburg Kunstmin, ToBe Stichting Kunstzinnige Vorming, Poppodium Bibelot, Muziekstroom (voorheen Kunstkerk), en Grand Café Khotinsky zullen intrekken in het Energiehuis. Wij zien uit naar een inspirerende samenwerking met onze nieuwe huisgenoten!
 

Word onze Vriend!
In de periode 2009-2012 ontving MHD structurele subsidie van het Fonds Podiumkunsten. Vanaf 2013 ontvangen wij dit helaas niet meer. Een enorme aderlating voor onze kleine organisatie, want het stelt ons voor de vraag hoe we met veel minder uren en middelen toch in staat zijn voorstellingen te blijven maken.

Eén ding is zeker: MHD gaat door!

Op dit moment wordt er gewerkt aan de plannen voor 2013-2016. Goed nieuws is, dat de gemeente Dordrecht ons structureel blijft steunen. Maar daarnaast hangt ons voortbestaan meer dan ooit nauw samen met particuliere giften.

Word daarom Vriend van Muziektheater Hollands Diep! Dat kan al vanaf € 15 per jaar. Onze Vrienden ontvangen speciale Vriendenvoordelen zoals een uitgebreide Nieuwsbrief en een gratis programmaboekje per voorstelling. Verder hebben Vrienden de mogelijkheid om een repetitie bij te wonen plus een nagesprek met de uitvoerders en artistieke leiding!

Gunstig schenken
U kunt zich ook voor minimaal 5 jaar verbinden aan MHD voor een bedrag van € 500 of € 1.000 per jaar, en daarmee Goede Vriend of Hartsvriend worden. Indien vastgelegd bij notariële akte (kosteloos via onze notaris) is hiervan elk jaar 125% aftrekbaar. MHD beschikt sinds 2012 over de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instellingen). Daardoor kunnen wij donaties en erfenissen vrij van schenk- en erfbelasting ontvangen. Dat betekent dat uw gift volledig ten goede komt aan de kunst en cultuur.

Meer weten? Kijk op onze website.

Social media
Muziektheater Hollands Diep is ook actief op diverse social media: Twitter, Hyves,  Facebook en LinkedIn.
Aan- en afmelden voor deze nieuwsbrief