Muziektheater Hollands Diep Nieuwsbrief 32
 
3 juni 2015. 12.30 uur. Energiehuis. Dordrecht

MISSCHIEN NOG WEL HOGER

Shura Lipovsky zingt Jiddische liederen en vertelt Chassidische verhalen.
Begeleiding: Maaike Roelofs, cello en Paul Prenen, piano.
Regie: Cilia Hogerzeil


Gastvoorstelling Muziektheater Hollands Diep bij Muziekstroom. Energiehuis Dordrecht. Ketel 1.
Lunchconcert. Aanvang 12.30 uur
Kaartverkoop: € 10,00 kassa@energiehuis.nl
De helft van de opbrengst van de kaartverkoop wordt besteed aan de actie Lock me Up, die in juni gevoerd wordt tegen kinderprostitutie door de stichting Free a Girl

Het programma is een zoektocht:
Wie zijn wij, waar is God en waar zoeken wij naar?
Levensvragen met humor en diepgang. Af en toe duikt er een Jiddische clown op.

Try-out voor een voorstelling op 17 juni 2015 in New York, ter ere van het honderd jarig bestaan van Di Folksbine, het Jiddisch theater in New York.
De voorstelling Misschien nog wel hoger, is een nieuwe bewerking van het programma Buiten Eden, waarmee Shura in vele talen op internationale podia optrad.

Shura Lipovsky is op dit moment één van de grote namen in de Joodse muziek. Zij studeerde aan het Conservatorium in Rotterdam bij Margreet Honig en aan L’Ecole Internationale de Theâtre de Jacques Lecoq in Parijs. Zij is schrijfster van nieuwe Jiddische liederen, vertolkster en pionier in de revival van het Jiddische lied en tevens ambassadeur van Musicians Without Borders. Als zangeres en verhalenverteller blijkt zij een bevlogen bruggenbouwer. In de loop van haar carrière was zij te vinden op internationale podia zoals Carnegie Hall in New York en het Joods Muziekfestival in Krakau. Naar aanleiding van haar optreden in 2010 in Het Concertgebouw in Amsterdam, stelde zij een nieuw ensemble samen, Novaya Shira, dat haar o.a. begeleidt op haar recente (5de) CD Vaytinke. Shura Lipovsky is directeur van de Summer-Songschool in Londen en ze leidt een koor in Parijs.

Cilia Hogerzeil is theatermaker en artistiek leider Muziektheater Hollands Diep, dat vanuit het Energiehuis in Dordrecht landelijk aan de weg timmert met bijzondere muziektheater –en operavoorstellingen, meestal op locaties. Nieuwe composities, in opdracht gemaakt worden afgewisseld met eigenzinnige ontroerende theatrale bewerkingen van klassieke meesters, vooral Bach. Zij kiest graag hedendaags repertoire met combinaties van verschillende muzikale culturen. Met Shura werkte zij eerder samen in de voorstelling “Buiten Eden”.
  

foto: Michel Borzikowski


Aan- en afmelden voor deze nieuwsbrief