Muziektheater Hollands Diep Nieuwsbrief
 

Beste lezer,

De repetities voor onze nieuwe voorstelling Klaagliedjes zijn in volle gang. Binnenkort is het zover: op 17 november spelen wij een try-out en op 22 november gaat Klaagliedjes in wereldpremière in het Energiehuis in Dordrecht! Klaagliedjes wordt uitgevoerd door zes zangeressen uit de klassieke muziek en de jazzmuziek: Mathilde Santing, Lucia Meeuwsen, Lucretia van der Vloot, Charlotte Riedijk, Ekaterina Levental en Esra Dalfidan. De muziek is van de hand van Boudewijn Tarenskeen, op basis van teksten van de internationaal bekende schrijfster Judith Herzberg.
Meer informatie en de speellijst vindt u hier in de flyer.


Zoals altijd organiseert Muziektheater Hollands Diep weer diverse activiteiten rondom de voorstelling, waar wij u graag op attenderen:

Interactieve workshops 'De kracht van klagen': maandag 21 oktober en donderdag 31 oktober 19.30 – 22.00 uur in de studio van Hollands Diep in het Energiehuis
O.l.v. Cilia Hogerzeil, regisseur van de voorstelling en docent, o.a. aan de hand van teksten uit de voorstelling op zoek naar de kracht van klagen. Klagen heet al gauw zeuren. Maar klagen is ook stem geven aan verborgen verdriet en woede. Sinds eeuwen uiten mensen hun klachten in verhalen, liederen, gedichten, tekeningen- en daardoor kan het klagen een gezamenlijke stem krijgen, die verder reikt dan het eigen lot.
Kosten: 2 workshops inclusief bezoek aan de voorstelling € 26,50. Minimum aantal deelnemers: 15. Opgeven via: info@hldiep.nl, of 078-6319511.

Openbare repetitie van Klaagliedjes: dinsdag 12 november 19.30 uur in het Energiehuis
10 dagen vóór de première, alles kan nog anders! U krijgt koffie en zelfgebakken Klaagkoekjes en ondertussen beleeft u wat een repetitie betekent. U kunt na afloop meedoen aan de nabespreking met de zangers en de regisseur (uw mening wordt zeer op prijs gesteld, maar u mag ook gewoon zwijgen). Hoe dan ook: u beleeft muziektheater op het scherpst van de snede. U én wij gaan daarna met andere ogen naar de voorstelling kijken! Bovendien: u kunt net zoveel vrienden meenemen als u wilt.
Toegang: gratis. Na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage geven voor de onkosten. Aanmelden is wenselijk, en kan via secretariaat@hldiep.nl of telefonisch via 078-6319511. Maximaal aantal toeschouwers: 60.

Theatermenu
Twee uur voor aanvang van de voorstellingen kunt u in Khotinsky, grand café van het Energiehuis, een speciaal theatermenu (lunch of diner) nuttigen.
Reserveren is noodzakelijk. U kunt Khotinsky bereiken op 078-2040000 voor meer informatie en reserveringen.

Inleiding door regisseuse Cilia Hogerzeil
Voorafgaand aan iedere voostelling van Klaagliedjes verzorgt regisseuse Cilia Hogerzeil een inleiding. De inleiding start om 19.15 uur, en bij een middagvoorstelling om 12.45 uur. Als u de inleiding wilt bijwonen, komt u dan vooral ruim op tijd! Ca. 10 minuten van tevoren vertrekken wij uit de grote hal van het Energiehuis naar de studio van Muziektheater Hollands Diep. Later aansluiten is helaas niet mogelijk.
U kunt de inleiding gratis bijwonen. U hoeft niet te reserveren.


Wij hopen u te mogen begroeten bij een van de voorstellingen van Klaagliedjes!

Muziektheater Hollands Diep
 

Op de hoogte blijven van de voorbereidingen van Klaagliedjes? Volg op ons op facebook en twitter, en lees altijd de laatste nieuwtjes.Aan- en afmelden voor deze nieuwsbrief