Orpheus in de Helpolder | Muziektheater


Speelperiode: sept ‘11
In coproductie met schouwburg Kunstmin in Dordrecht
Compositie en teksten: opera Orfeo van Gluck
Regie: Cilia Hogerzeil
Locatie: Helpolder, Dordtse Biesbosch

De wereldberoemde opera Orfeo van Gluck, uitgevoerd in het geheimzinnige decor van water en grillige wilgen van de Biesbosch, in de Helpolder Met koor en solisten.

De schemer valt een dode ligt in het gras Euredice. Een rouwstoet brengt haar naar het dodenrijk, waar het water zwart is en het licht nooit komt. Maar haar geliefde Orpheus doorbreekt de grenzen van het dodenrijk en gaat zijn geliefde uit het rijk der schimmen terughalen. Maar als de veerman hen met zijn roeiboot over wil zetten, proberen andere schimmen mee te gaan en klampen zich aan de boot vast. De veerman kan niet verder. Euridice, voor wie kiest zij?

Het verhaal van Orpheus opnieuw verteld en gezongen. En het water als de onoverbrugbare scheiding tussen het rijk van de doden en het rijk van de levenden. Er is geen brug, er is alleen een overtocht, een onvermurwbare veerman en een onherroepelijk éénrichtingsverkeer.

De première heeft op 1 september plaatsgevonden. Overige voorstellingen op 2 en 3 september. De voorstellingen maakten onderdeel uit van het BIES! Theaterfestival in Dordrecht.

Voor meer informatie zie flyer

Met financiële steun van tot op heden:

 
  Avant Internet BV


 
 
Terug naar overzichtTerug naar overzicht