Bach in 13 Dordtse wijken

Muziektheater Hollands Diep speelde Bach

Op vrijdag 20 maart en vrijdag 26 juni fietste Hollands Diep van wijk naar wijk om op diverse al dan niet verlaten plekken een pop-up optreden te geven. Dit als cadeau aan componist Johann Sebastian Bach ter ere van zijn 335ste verjaardag.

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus is dit jaar gekozen om pop-ups op publieke locaties te spelen waar bewoners en een enkele toevallige passant op gepaste afstand kunnen luisteren. Helaas kwamen hiermee de geplande optredens met het Drechtsteden Bachkoor en met Stadsorganist Cor Ardesch te vervallen.

Het BACH IN JE WIJK team:
Vera Lansink- sopraan
David Prins – cello
Mylène Meerman – productie en locatiescout
Willemijn Struik – fotografie
 

19e-Eeuwse-Schil

Afbeelding 1 van 14

19e-eeuwse Schil – station Dordrecht Het is stil in de stationshal; een enkeling bekijkt de lege stoel met daarnaast de cello. ‘Is dit een compositie of gaat er iemand spelen?’ Wanneer David de ring in stapt en begint, wordt de ruimte gevuld met de melodieën van Bach. De galm is indrukwekkend en nodigt een enkeling uit de stationshal in te lopen. Een stel is zeer ontroerd en laat – op gepaste afstand – vanuit een mobieltje hun lievelingsmuziek horen. Nadat ze nog een Bach-nummer luisteren klinkt het ‘Prachtig, prachtig’ terwijl ze weglopen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.