Bach in 13 Dordtse wijken

Muziektheater Hollands Diep speelde Bach

Op vrijdag 20 maart en vrijdag 26 juni fietste Hollands Diep van wijk naar wijk om op diverse al dan niet verlaten plekken een pop-up optreden te geven. Dit als cadeau aan componist Johann Sebastian Bach ter ere van zijn 335ste verjaardag.

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus is dit jaar gekozen om pop-ups op publieke locaties te spelen waar bewoners en een enkele toevallige passant op gepaste afstand kunnen luisteren. Helaas kwamen hiermee de geplande optredens met het Drechtsteden Bachkoor en met Stadsorganist Cor Ardesch te vervallen.

Het BACH IN JE WIJK team:
Vera Lansink- sopraan
David Prins – cello
Mylène Meerman – productie en locatiescout
Willemijn Struik – fotografie
 

Historische-Binnenstad

Afbeelding 2 van 14

Historische Binnenstad – Nieuwe haven / Lange ijzeren brug De wind waait hard door de havens van de binnenstad en even wordt er getwijfeld of de melodieën niet direct vervliegen. Maar zodra de klanken van Bach te horen zijn, vult de Nieuwe Haven zich met muziek. Voorbijgangers die hun hond uitlaten langs de kade, stoppen met lopen. Her en daar gaat een deur open en achter de ramen zijn steeds meer hoofden naar buiten gericht. ‘Ik dacht dat mijn buurman een cd opzette van Bach, maar toen bleek het van buiten te komen’ Na afloop klinkt er applaus en worden we getrakteerd op warme koffie en thee. ‘Ik vind het zo mooi dat jullie dit doen, en zeker nu moeten we een beetje voor elkaar zorgen, toch?’ vertelt de bewoner die op zijn slippers naar buiten is gelopen. Net als we door willen naar de volgende locatie, wordt er gevraagd of we nog een stukje kunnen spelen. We kijken elkaar aan; vooruit. Een moment als dit maken we waarschijnlijk niet snel meer mee.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.