Bach in 13 Dordtse wijken

Muziektheater Hollands Diep speelde Bach

Op vrijdag 20 maart en vrijdag 26 juni fietste Hollands Diep van wijk naar wijk om op diverse al dan niet verlaten plekken een pop-up optreden te geven. Dit als cadeau aan componist Johann Sebastian Bach ter ere van zijn 335ste verjaardag.

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus is dit jaar gekozen om pop-ups op publieke locaties te spelen waar bewoners en een enkele toevallige passant op gepaste afstand kunnen luisteren. Helaas kwamen hiermee de geplande optredens met het Drechtsteden Bachkoor en met Stadsorganist Cor Ardesch te vervallen.

Het BACH IN JE WIJK team:
Vera Lansink- sopraan
David Prins – cello
Mylène Meerman – productie en locatiescout
Willemijn Struik – fotografie
 

Sterrenburg – Winkelcentrum Sterrenburg

Afbeelding 14 van 14

‘Het lijkt wel een dinnershow!’ roept de mevrouw die op 2 meter afstand aan haar belegde broodje begint. Op de laatste locatie van de Bach in je wijk pop-up tour neemt David plaats op het terras van een broodjeszaak. Naast hem zitten twee nieuwsgierige dames die hun handen vloeiend laten zwieren op de muziek. Na de laatste klank wordt duidelijk dat één van hen zelf ook muzikant is geweest. Aandachtig luisteren we naar haar verhaal hoe gezellige muziekavonden ontstonden als zij, haar man en enkele vrienden samen accordeon speelden. Namen, anekdotes en herinneringen vliegen over en weer tot we er vandoor moeten. ‘Bedankt!’, ‘Nee jullie bedankt!’ klinkt het terwijl we richting de uitgang lopen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.