Vacature: Regie-Assistent

Stage | Dordrecht | Per direct | 20 tot 30 uur per week

Muziektheater Hollands Diep maakt om het jaar een community project op locatie. Dit jaar werken wij aan MARIA keizerin van Dordt, een stadsopera gebaseerd op het verhaal over keizerin Maria, die 800 jaar geleden de stad Dordrecht als huwelijksgift ontvangt. Dankzij de stadsrechten die daarvoor worden vastgelegd kan Dordt uitgroeien tot bloeiende stad, en kan Maria beslissen over haar eigen leven vol cultuur, feesten en spel. Dit project ontwikkelen we in samenwerking met Big Rivers Festival.

Speeldata: 9 en 11 juli met op 12 juli een regenoptie, op locatie in de binnenstad van Dordrecht. 

WIJ ZOEKEN:

Voor onze stadsopera MARIA keizerin van Dordt loop je mee met de repetities van koor, solisten, acteurs en figuranten. Je ondersteunt hierbij de regisseur, David Prins, daaronder valt ook het bijhouden van het regieboek. Je bent het eerste aanspreekpunt voor zangers en andere collega’s. Repetities vinden plaats op avonden en in het weekeind, de montageweek staat gepland in de eerste week van juli en de voorstellingen zijn 9 en 11 juli met een regenoptie op 12 juli, op locatie in de binnenstad van Dordrecht.

We verwachten dat je de gehele periode beschikbaar bent, uiteraard op tijden in overleg.

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN:

  • Reilen en zeilen rondom de repetitievloer
  • Overall planning omzetten naar dagplanning
  • Bijhouden regieboek
  • Hospitality naar de castleden toe
  • Repetities op tijd starten, pauze houden, stoppen
  • Brugfunctie tussen regisseur en productieleider

WIJ BIEDEN

Een stagevergoeding conform CAO dans en toneel

CONTACTGEGEVENS

Ben je enthousiast geworden? Neem contact op met de artistiek leider David Prins, d.prins@muziektheaterhollandsdiep.nl – telefoonnummer (06) 18 96 02 30.

 

Over Muziektheater Hollands Diep

Muziektheater Hollands Diep maakt muziektheater dat ontroert, verwart en vermaakt. Dat doen we met toegankelijk muziektheater, ver verwijderd van pluche en kroonluchters. We kiezen voor direct aansprekende verhalen, die vaak hun oorsprong vinden in de rijke geschiedenis van het Eiland van Dordrecht.  Iedereen kan bij ons terecht. We maken afwisselend professionele en community projecten. Ook zonder selectie of auditie ben je welkom – voor of achter de schermen. In onze unieke organisatie is de benodigde expertise aanwezig, die staat voor de beste begeleiding.  In onze voorstellingen ontmoeten internationaal optredende professionals, vakstudenten en liefhebbers elkaar. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid presenteren we ons ook buiten de en dragen zo bij aan de veelkleurigheid van het cultuurlandschap.

Share This