Opera shots

Spontane speeddates tussen aanstormende operazangers en publiek, op onverwachte plekken in het Energiehuis.

Emma Nelson
De Engelse mezzosopraan Emma Nelson studeert dit jaar af aan het Royal Welsh College of Music and Drama en volgt op dit moment lessen bij Codarts Rotterdam. Als kind maakte ze deel uit van vocale ensembles als The national Children’s Choir en The National Youth Choir of Great Britain. Dit seizoen voeren Emma optredens haar behalve naar Nederland, naar Praag, Venetië en Athene. Naast klassieke muziek zingt Emma ook Jazz en nieuwe muziek.

Wies de Greef
Na het afronden van haar studie culturele antropologie (cum laude), studeert de Nederlandse mezzosopraan Wies de Greef zang bij Codarts Rotterdam. Naast het zingen is ze actief als producent en bestuurder bij verschillende culturele organisaties. Ook schrijft ze regelmatig. Bijvoorbeeld: Nooit zal ik precies kunnen voelen hoe het moet zijn geweest om in negentiende-eeuws Duitsland rond te struinen en een liefde te voelen voor een onbereikbare partij. Maar de liederen van bijvoorbeeld Schumann brengen me er dichtbij in de buurt. Het bestuderen van de teksten, de composities en de context waarin ze geschreven werden wakkert een talent aan
wat ons mensen onderscheidt van alle andere wezens: verbeeldingskracht.

David Prins
David Prins maakte als solo-cellist twee seizoenen deel uit van het Nederlands Studenten Orkest, waarmee hij Kol Nidrei van Max Bruch en – samen met Pieter Wispelweij – het Concert voor Twee Celli en Orkest van Antonio Vivaldi uitvoerde. Optredens voerden hem door Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Noorwegen en de Russische Federatie. Hij maakte deel uit van o.m het Residentie Orkest, het Nieuw Ensemble en het Nederlands Theaterorkest.

Opera shots | Muziektheater Hollands Diep | zaterdag 13 oktober 20:00-23:30 uur | Energiehuis Dordrecht | GRATIS ENTREE
22:00 ‘Lift’
22:15 ‘Toiletten H’
22:30 ‘Toiletten D’
22:50 ‘Balkon’
23:15 ‘Khotinsky’

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten