Vrijwilligers

Sinds 1990 verwelkomen we (in het begin nog onder de naam Klein Dordts Muziektheater) vrijwilligers uit Dordrecht, het Eiland van Dordrecht en de verschillende gebieden net over het water. Vaak werken we met groepen vrijwilligers die een gemeenschappelijke achtergrond delen, bijvoorbeeld (de kinderen van) binnenschippers, Turkse moeders of nieuwe stadsgenoten uit een klas voor taalverwerving. Naast eigen werving werken we samen met organisaties als DOOR, Big Rivers en INZET078! .

Bij ons kom je maar liefst vijf soorten vrijwilligers tegen en dan rekenen we de stagiairs nog niet eens mee:

Projectvrijwilligers achter de schermen

Dat zijn de gastvrouwen en -heren die ons publiek, maar ook vaak onze artiesten en overige medewerkers ontvangen en begeleiden. Ze letten op onze veiligheid en staan garant voor een vlekkeloos verlopende repetitie of uitvoering. Anderen houden zich bezig met het vervaardigen van kostuums en rekwisieten, en weer anderen komen koken en afwassen als we daar soms zelf niet aan toe komen.

Projectvrijwilligers vóór de schermen

Wij waarderen ál onze vrijwilligers in gelijke mate, maar onze vrijwilligers vóór de schermen vormen wel een héle speciale groep: ze hebben de moed om zich op het podium te laten zien en horen. Dat doen ze sprekend, zingend, spelend of dansend en vaak voor het eerst! Deze groep schenkt ons in de aanloop naar de uitvoeringen van een productie vaak héél veel van hun energie en van hun vrije tijd. Elke keer weer zijn we daar enorm van onder de indruk. Gelukkig krijgen ze ook veel terug voor hun inzet. Hieronder lees je een aantal van hun ervaringen.

Vaste vrijwilligers

Onze vaste vrijwilligers verbinden zich vaak voor vele jaren aan Muziektheater Hollands Diep. Je komt ze bijvoorbeeld tegen als bestuurslid, boekhouder, productieondersteuner of in ons Team Raad & Daad. Het zijn mensen die een hele specifieke expertise, bijvoorbeeld op juridisch, financieel, organisatorisch of sociaal gebied, ruimhartig met ons delen.

Vrijwillige inzet professionele projectmedewerkers

We zorgen er natuurlijk goed voor dat onze professionele projectmedewerkers conform Cao-afspraken worden betaald. Maar wat heel vaak gebeurt en wat heel trots en dankbaar stemt, is dat die professionele projectmedewerkers met zóveel plezier bij en met ons aan de slag zijn, dat ze graag nét die extra stap zetten, die het project naar een nog hoger niveau tilt, maar niet financieel kan worden vergoed. Zo geven deze vakmensen ons steeds kleine en grotere cadeautjes in tijd en in energie.

Vrijwillige inzet vaste werknemers

We zijn er trots op dat onze vaste werknemers zich naast hun betaalde baan ook vrijwillig voor onze organisatie inzetten. Zo overleggen directieleden in hun eigen tijd met het bestuur, en springen ze waar en wanneer mogelijk ook bij als er extra handjes nodig zijn.

 

Protocol (on)gewenst gedrag

Dit protocol geldt voor alle medewerkers in loondienst, freelancers/zzp-ers, remplaçanten, stagiairs,
uitzendkrachten, gedetacheerden en vrijwilligers van Muziektheater Hollands Diep.

Reacties van vrijwilligers

Wat onze vrijwilligers geven is duidelijk: hun tomeloze energie en veel van hun vrije tijd. Maar wat krijgen ze er voor terug? Lees hieronder een greep uit wat ze ons de afgelopen maanden lieten weten:

“Deelname was super! Leuke mensen leren kennen, de opera zat goed in elkaar en fantastisch om te mogen spelen. Veel complimenten!

Wen

Vrijwilliger

“Ik heb met veel plezier meegewerkt en kreeg energie van de repetities. Een ervaring om nooit te vergeten, ik zou zo weer meedoen!”

Jennie

Vrijwilliger

“Leuk om mee te doen. Nieuwe mensen leren kennen, een groep worden en met elkaar werken aan een mooi eindresultaat!”

Simone

Vrijwilliger

“Het deelnemen aan Maria is een van de leukste dingen die ik ooit gedaan heb. Ervaringen waar ik mijn hele leven iets aan heb. Er ontstaat door dit soort projecten een kruisbestuiving. Je leert leuke en inspirerende mensen kennen. Van onzeker begin naar zelfvertrouwen. Kortom: een onvergetelijke ervaring!”

Willem

Vrijwilliger

“Het is een geweldige ervaring! Je komt in contact met een te gekke organisatie en mensen.”

Kim

Vrijwilliger

“Heel veel plezier gehad en veel geleerd. Mijn dank gaat uit naar de organisatie van dit geheel!!”

Andrea

Vrijwilliger

Neem contact op

Heb je  vragen of wil je vrijwilliger worden bij Muziektheater Hollands Diep. Neem dan contact op met ons via info@muziektheaterhollandsdiep.nl of via de onderstaande button.