Het hoge woord is eruit! Aankomende zomer organiseert Muziektheater Hollands Diep de eerste Summer School. Een speciaal én intensief programma voor studenten en recent afgestudeerden van het Conservatorium en andere toneelopleidingen. De eerste Summer School start op zondag 8 augustus 2021. 

De eerste Summer School van Muziektheater Hollands Diep 

De studenten van de eerste Summer School worden begeleid door professionals uit de opera- én theaterwereld. In een periode van twee weken leren de studenten in een korte periode een compleet stuk. De Summer School wordt afgesloten met een rits aan voorstellingen, waaronder op 26 augustus 2021 tijdens de Dordtse Feesten in het Wantijpark. De locaties van de andere voorstellingen worden op een ander moment bekend gemaakt. De eerste Summer School van Muziektheater Hollands Diep staat in het teken van komedie opera: OPERA BUFFA. 

La Serva Padrona 

Dwars door het glazen plafond! Deze muzikale komedie van Pergolesi uit 1733 uit Napels wordt nu al bijna 300 jaar in heel veel bewerkingen gespeeld. Mocht je bij opera nog denken aan traag, trager, tragisch, kom dan vooral kijken naar hoe deze jonge professionals van OPERA BUFFA Summer School zich in deze prachtkomedie vastbijten!  

Uberto de CEO kan zijn werkster niet uitstaan. Hij wil op zijn wenken bediend worden. Serpina, de werkster, laat niet langer met zich spotten en zij zet al haar kracht in om Uberto te knechten.  Uberto is uitgekeken op zijn baan, wil zijn vrijheid terug en laat zijn assistent Vespone een opvolger voor hem zoeken. Serpina stort zich op Vespone en haalt hem over om haar te helpen.   

De voorstelling van Muziektheater Hollands Diep wordt geregisseerd door David Prins in samenwerking met het Pelgrims Trio met Thea Rosmulder (klarinet), Karin Dolman (altviool) en Caecilia Boschman (piano). 

Meld je aan voor de Summer School 

Ben jij een jong professional aan het conservatorium, of ben je recent afgestudeerd? Wil jij graag ervaring op doen tijdens de Summer School en werken met andere professionals uit het vakgebied? Meld je aan via summerschool@muziektheaterhollandsdiep.nl of lees meer over OPERA BUFFA Summer School.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Benieuwd hoe de ontwikkelingen achter het toneel eraan toe gaan? Iedere maand versturen wij de nieuwsbrief met nieuws, updates en unieke kijkjes achter de schermen. 

Je bent succesvol geabonneerd!