Hollands Diep heeft in samenwerking met de Gemeente Dordrecht, ondanks de coronamaatregelen een voorstelling kunnen maken in het teken van 800 jaar stadsrechten. In de periode van dinsdag 8 juni 2021 tot en met 9 oktober 2021 wordt de voorstelling ROADSHOW 800 dertig keer opgevoerd op verschillende plekken in de wijken van Dordrecht.  

Een liedjesprogramma in huiselijke sfeer

ROADSHOW 800 brengt een liedjesprogramma in de huiselijke sfeer van de avonden die Maria van Leuven, 800 jaar geleden Beschermvrouwe van Dordrecht, bij haar thuis organiseerde. Er werd gezongen, gedronken, gegeten en gespeeld. Ze ondersteunde Troubadours, de singer-songwriters van haar tijd, die haar als dank een plek in hun liederen gaven.  Een voorstelling die niet op de ‘standaard’ podia te zien zal zijn, maar in de wijken van Dordrecht, in de haarvaten van de samenleving. De voorstelling wordt opgevoerd in inloophuizen, verzorgingstehuizen, onderwijsinstellingen, parken en speeltuinen. Naast de kleinschalige en veelal besloten optreedlocaties, zijn er ook optredens op verassende openbare plekken. Een voorbeeld hiervan is het optreden in Stadslandbouwkas de Oude Beer op zaterdag 14 juni om 15.00 uur. Dit optreden is in eerste instantie bedoeld voor de vrijwilligers van deze bijzondere kas, maar ook zeker andere geïnteresseerden zijn welkom. 

Bijzondere locaties

ROADSHOW 800 wordt uitgevoerd door professionele artiesten. Het optreden is toegesneden op ‘ervaren’ en – voor wie wil – meedoen. De ROADSHOW 800 kent vier speelperioden, waarvan de eerste op dinsdag 8 juni 2021 begint met een optreden voor Bij Bosshardt, een buurthuis in de Vogelbuurt.  Naast een bezoek aan Bij Bosshardt en de stadslandbouwkas de Oude Beer, is de voorstelling in de eerste speelperiode ook te zien bij meerdere locaties van zorginstelling het Spectrum, Woonzorgcentrum Dubbelmonde en wordt de voorstelling opgevoerd voor de leerlingen van Yulius, Voortgezet speciaal onderwijs, locatie het Tij.   In latere speelperioden staan optredens gepland in onder andere de Bibliotheek AanZet, bij de LETS ruilwinkel, Speelotheek Pip & Zo, Wijkgemeente Sterrenburg Ontmoetingskerk en zelfs een optreden in de Penitentiaire inrichting, staat op de planning.  

Meer informatie over de ROADSHOW 800 en de complete speellijst is te vinden op https://muziektheaterhollandsdiep.nl/roadshow-800/

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Benieuwd hoe de ontwikkelingen achter het toneel eraan toe gaan? Iedere maand versturen wij de nieuwsbrief met nieuws, updates en unieke kijkjes achter de schermen. 

Je bent succesvol geabonneerd!