DICHTER bij BACH

Op zaterdag 22 juni spelen we om 16:00 uur in de Biesboschhal de productie die we speciaal voor het Bachfestival bedachten: DICHTER bij BACH. Samen met het Drechtsteden Bachkoor, de Dordtse dichters Freddie den Besten en Boike Wieman en de internationaal optredende toetsenist Charlie Bo Meijering, brengen we Bach’s thuishaven Leipzig in contact met ons geliefde Dordrecht. Hoe we dat doen?

Mocht je nog denken dat alle muziek die Bach voor zangers schreef ook meteen kerkelijke muziek was, dat is zéker niet het hele verhaal! Naast al die schitterende religieuze werken scheef Bach ook voor allemaal andere plekken in en rond zijn geliefde stad. Muziek om chique bij te eten, om te treuren, om iemand te eren, om een hart onder de riem te steken en om te vieren.

In onze productie laten we de prachtige wereldlijke koormuziek, gezongen door de zangers van het Drechtsteden Bachkoor, klinken en worden die eeuwenoude klanken uit Leipzig door de jongste generatie Dordtse dichters gespiegeld vanuit het Dordrecht van nu, want feesten, treuren, eren, ondersteunen en vieren gebeurde niet alleen toen en daar, maar zeker ook hier en nu.

De presentator en de zangers voeren het publiek mee langs de plekken in Leipzig waar het allemaal gebeurde en waarvoor Bach zijn muziek schreef: een jachtslot, de universiteit, een school, een café en tot slot het feestterrein onder de lindebomen. Daar tegenover staan onze dichters, die dergelijke plekken en momenten in hun stad – het Dordrecht van nu – tot leven laten komen.

Zo ontstaat een intens vervlochten tweeluik, dwars door tijd en ruimte, waarin de twee geliefde steden – Bach’s Leipzig toen en ons Dordrecht nu – worden gevierd.

Koop hier je tickets

Aan DICHTER bij BACH werken mee
Bachfestival Dordrecht producent en productie
Muziektheater Hollands Diep co-producent en productie
Freddie den Besten, Boike Wieman dichters
Charlie Bo Meijering toetsen, arrangementen en soundscapes
Drechtsteden Bachkoor koor
Johannes Gierl muzikale leiding
David Prins concept, samenstelling, presentatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Benieuwd hoe de ontwikkelingen achter het toneel eraan toe gaan? Iedere maand versturen wij de nieuwsbrief met nieuws, updates en unieke kijkjes achter de schermen. 

Je bent succesvol geabonneerd!