Als sluitstuk van de feestelijkheden rond Dordrecht 800 jaar stad presenteert Muziektheater Hollands Diep op zaterdag 9 juli 2022 en maandag 11 juli 2022 de stadsopera MARIA keizerin van Dordt op het Grotekerksplein in Dordrecht. Meer dan honderd Drechtstedenaren vertellen het unieke verhaal van Keizerin Maria van Brabant, die 800 jaar geleden de stad Dordrecht als huwelijkscadeau kreeg. Dit betekende hét keerpunt in haar leven. Ze was altijd afhankelijk van machtige mannen die haar leven bepaalden. En nu? Nu had ze zelf het vermogen om haar eigen leven in te richten. In de stadsopera MARIA keizerin van Dordt beleef je de hoogte- en dieptepunten uit Maria’s leven.  

Uit pure machtshonger werd Maria als pion gebruikt op het schaakbord van haar vader. Op haar achtste werd ze voor het eerst uitgehuwelijkt, maar dit huwelijk werd net zo hard weer gecanceld. Uiteindelijk trouwde ze met een keizer en ontving de titel keizerin. Maria stond bekend als hét feestbeest van Europa, de gokschulden van de keizer en keizerin liepen zo hoog op, dat niemand ze meer kon betalen. Keizer Otto stierf én opnieuw werd Maria uitgehuwelijkt door haar vader. Maar was ze gelukkig? Ze moest doen wat haar vader bepaalde. Als ook haar tweede man sterft, weet ze het niet meer. Ze zadelt haar paard, vertrekt naar een onbekende bestemming en haar leven krijgt een onverwachte wending in een moeras…   

De stadsopera wordt gespeeld door het Groot Film en Musical Orkest Timbres Divers, gezongen door solisten, koor en kinderkoor, gedanst en gespeeld door verschillende groepen Dordtenaren die zich onder de vleugels van Muziektheater Hollands Diep hebben verenigd om samen met partners als Big Rivers, Koorschool Dordrecht, ToBe en Motorclub Contact Dordrecht, de viering van Dordrecht 800 jaar stad tot iets onvergetelijks te maken!    

Muziektheater Hollands Diep maakt theater dat ontroert, verwart en vermaakt. Dat doen we met toegankelijk muziektheater, ver verwijderd van pluche en kroonluchters. We kiezen voor aansprekende verhalen, die vaak hun oorsprong vinden in de rijke geschiedenis van het Eiland van Dordrecht. We maken afwisselende professionele en community projecten. Stadsopera MARIA keizerin van Dordt is een community project met meer dan honderd Drechtstedenaren. Er zijn voor de stadsopera MARIA keizerin van Dordt gratis tickets beschikbaar via: www.muziektheaterhollandsdiep.nl/tickets  

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Benieuwd hoe de ontwikkelingen achter het toneel eraan toe gaan? Iedere maand versturen wij de nieuwsbrief met nieuws, updates en unieke kijkjes achter de schermen. 

Je bent succesvol geabonneerd!