energiehuis – schouwburg kunstmin

Muziektheater Hollands Diep was in 1998 het eerste gezelschap dat het Energiehuis in gebruik nam als theaterlocatie met de opera Dido en Aeneas van Purcell. Daarna volgden vele andere grote voorstellingen, zoals Oresteia, De Waterman en Boris Godoenov.

Na een ingrijpende verbouwing werd het Energiehuis in 2013 heropend als ‘Huis van de Podiumkunsten’ en huisvest het concert-, theater- en popzalen, leslokalen, studio’s, ateliers, vergader- en loungeruimten, grand café Khotinsky en café Brandstof. Samen met Kunstmin, Bibelot, ToBe cultuurcentrum, Servicebureau Onderwijs&Cultuur, BOD Events en de Popcentrale zijn we de vaste bewoners van het Energiehuis.

Het overweldigende industriële pand bruist van de energie met muziek, theater, dans, kunst & design, eten en drinken, festivals, concerten, debatten, cursussen en kinderactiviteiten. Het Energiehuis is een ontmoetingsplek voor iedereen, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Een energieke plek met een eigen verhaal, waar creativiteit en verbeelding wordt geprikkeld.

Het Energiehuis ligt aan de rand van de binnenstad en is zeer makkelijk te bereiken, zowel met openbaar vervoer als met de auto.

Ga naar de website van het Energiehuis.