Missie en visie

MISSIE

Wij maken muziektheater dat wil ontroeren, verwarren en vermaken. Onze projecten raken hoofd en hart en verbinden mensen uit Dordrecht en wijde omgeving als publiek, artiest of medewerker.

VISIE

Wij maken toegankelijk muziektheater, ver verwijderd van pluche en kroonluchters. We hanteren een sterk fysieke speelstijl en kiezen voor direct aansprekende verhalen, die vaak hun oorsprong vinden in de rijke geschiedenis van het Eiland van Dordrecht. Zo verbinden we onze bezoekers behalve met elkaar ook met de unieke plek waar zij leven.

Iedereen uit stad en regio kan bij ons terecht. We maken afwisselend professionele en community projecten. Ook zonder selectie of auditie is iedereen welkom die voor of achter de schermen een bijdrage wil leveren. In onze unieke organisatie is de benodigde expertise aanwezig, die zorg draagt voor de beste begeleiding van nieuwkomers. Daarnaast werken we samen met andere organisaties om onze educatie-trajecten vorm te geven.

Internationaal optredende professionals, vakstudenten en liefhebbers ontmoeten elkaar in de projecten die we met steeds wisselende culturele en maatschappelijke partners en specifieke groepen inwoners realiseren. Zo werkten we samen met kinderen van binnenvaartschippers, moeders met een Turkse achtergrond en jongeren binnen het autistisch spectrum.

Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid presenteren we ons niet alleen in theaters en concertzalen, maar nadrukkelijk ook in kerken en fabrieken, op stadspleinen en scheepsdekken en dragen zo bij aan de veelkleurigheid van het cultuurlandschap.