Op zaterdag 9 oktober 2021 opent het Dordtse culturele seizoen met de manifestatie Dordtse Cultuurnacht. Vanwege de corona-maatregelen dit keer een avond tot middernacht. Muziektheater Hollands Diep presenteert die avond twee hele verschillende optredens op diverse plekken in het Dordrechts Museum.

Om 20.00 uur dragen we bij aan de opening van de cultuurnacht in de centrale hal van het museum. Later volgen de laatste drie optredens van ROADSHOW 800 en maken we deel uit van Verhaal op zaal.

ROADSHOW 800

Tussen de middeleeuwse beeldende kunst brengen we een middeleeuws liedjesprogramma over de Dordtse beschermvrouwe Maria van Brabant. Met deze optredens sluiten we de succesvolle tour van 30 voorstellingen in en om Dordrecht af. Een project wat volledig in het teken stond van Dordrecht 800 jaar stad.

Aanvang optredens ROADSHOW 800: 20.30 uur | 21.30 uur | 22.30 uur

PATHODIA

In het midden van de schilderijen van de nieuwe tentoonstelling ‘In het licht van Cuyp’ spelen we als onderdeel van Verhaal op zaal drie optredens van PATHODIA – Muziek rond de tijd van Cuyp en zijn Engelse navolgers. Het woord ‘Pathodia’ werd door de componist Constantijn Huygens bedacht: Het is een samenstelling van pathos – hartstocht en ode – gezang. Er zal dus hartstochtelijk gezongen muziek klinken uit de tijd van Cuyp! Muziek voor sopraan en luit/ theorbe van Huygens, en de Engelse Lanier en Purcell, uitgevoerd door de jonge sopraan Lilian Tong, die deze zomer bij ons in het Energiehuis was te bewonderen in La Serva Padrona en Elly van Munster, een expert op de tokkelinstrumenten uit de tijd van Aelbert Cuyp.

Aanvang PATHODIA: 21.00 uur | 22.00 uur | 23.00 uur

PATHODIA  ontwikkelden we samen met curator Sander Paarlberg.

Alle optredens zijn gratis.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Benieuwd hoe de ontwikkelingen achter het toneel eraan toe gaan? Iedere maand versturen wij de nieuwsbrief met nieuws, updates en unieke kijkjes achter de schermen. 

Je bent succesvol geabonneerd!