Cultuurnacht 2021

Speelperiode: zaterdag 9 oktober 2021

Op zaterdag 9 oktober opent het Dordtse culturele seizoen met de manifestatie Dordtse cultuurnacht, vanwege de Corona-maatregelen dit keer een avond tot middernacht. We werken samen met het Dordrechts museum en presenteren die avond twee hele verschillende programma’s op diverse plekken in de museumzalen.

ROADSHOW 800

Tussen de middeleeuwse beeldende kunst brengen we ons liedjesprogramma over Dordtse beschermvrouwe Maria van Brabant. Met deze optredens sluiten we de tour van 30 voorstellingen ROADSHOW 800 in en om Dordt af, een project wat helemaal in het teken stond van Dordrecht 800 jaar stad. 

Aanvang ROADSHOW 800: 20:30 uur, 21:30 uur en 22:30 uur. 

Pathodia

Omringt door de schilderijen van de tentoonstelling In het licht van Cuyp zijn er drie optredens van PATHODIA. Muziek rond Cuyp en zijn Engelse navolgers. Het woord ‘Pathodia’ werd door Constantijn Huygens zelf bedacht: het is een samenstelling van pathos – hartstocht en odè – gezang. Er zal dus hartstochtelijk gezongen muziek klinken uit de tijd van Cuyp! Muziek voor sopraan en luit / theorbe van onze Huygens, en de Engelse Lanier en Purcell, uitgevoerd door Lilian Tong uit Hong Kong, die deze zomer bij ons in het Energiehuis was te bewonderen in La Serva Padrona en Elly van Munster uit Rotterdam, een expert op de tokkelinstrumenten uit de tijd van Aelbert Cuyp. De optredens zijn gratis, iedereen is welkom, we hopen jullie allemaal te zien! Deze optredens ontwikkelden we met curator Sander Paarlberg en maken deel uit van Verhaal op zaal.

Aanvang Pathodia: 21:00 uur, 22:00 uur, 23:00 uur.