Cultuurnacht 2019

Speelperiode: 12 oktober 2019 

Na het succes van vorig jaar opnieuw een serie pop-up concertjes in het Dordrechts Museum en op verrassende plaatsen in het Energiehuis. Met aanstormend talent van Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag. Datum: zaterdag 12 oktober.

MEESTERLIJK! | 20:00 – 21:15

Dordrechts Museum, Museumstraat 40, Dordrecht

Picasso, Breitner, Appel, zomaar drie idolen van Kees Verwey. Ook de muzikanten van Hollands Diep hebben hun idolen, de Grote Voorbeelden die hun hart sneller laten kloppen, hun hoofd op hol laten slaan.
Tussen de overrompelende doeken van Kees Verwey en zijn idolen, dwalen de performers van Hollands Diep rond. Ze raken beïnvloed door wat ze zien en laten van zich horen. Hoe? Gebruikmakend van het werk van hun eigen hoogstpersoonlijke Grote Voorbeelden! Kom, en dwaal ‘op zaal’ mét de artiesten tussen de schilderijen en ontdek wat jou inspireert.

OPERA SHOTS! | 22:00 – 22:45

Energiehuis, Noordendijk 148, Dordrecht

Schuren. Dat doen de klanken van de artiesten van Hollands Diep in ruimtes waar je ze niet verwacht. Ervaar een exclusief optreden op verrassende plekken in het Energiehuis. Wat dacht je van toiletten, een liftschacht of urinoir?

Dichter op een performer is niet mogelijk, kom langs en ervaar wat de pure onversterkte klank van de menselijke stem met je doet.