From London with love

From London with love neemt je mee naar het Londen van 1700, waar tussen de vlektyfus en builenpest epidemieën de Engelse opera werd geboren. Kom luisteren naar de overrompelende muziek en laat je informeren over de Engelsen die – not their cup of tea – zich niet zonder slag of stoot overgaven aan de opera!

Op 5 september 2021 beleef je de geboorte van de Engelse Opera met Dordts operatalent Jessica Stakenburg en cellist David Prins. Muziektheater Hollands Diep is namelijk te vinden bij het evenement Struinen in de Tuinen in Dordrecht

From London with love

From London with love neemt je mee naar het London van 1700, waar tussen de vlektyfus en builenpest epidemieën de Engelse opera werd geboren. Kom luisteren naar de overrompelende muziek en laat je informeren over de Engelsen die – not their cup of tea – zich niet zonder slag of stoot overgaven aan de opera!

Jessica Stakenburg | Alt-Mezzo Sopraan

Het jonge Dordtse operatalent Jessica Stakenburg heeft net haar zangstudie in Nederland cum laude afgerond en maakt het komende jaar deel uit van International Opera Academy Gent. Ook trad zij al op met Opera Ballet Vlaanderen en in het Opera Forward Festival van Nationale Opera en Ballet Amsterdam.

David Prins | Cello

David Prins studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en maakte als solocellist twee seizoenen deel uit van het Nederlands Studenten Orkest. Optredens brachten hem buiten Nederland naar België, Engeland, Frankrijk, Noorwegen en Rusland. David maakte deel uit van het Residentie orkest, het Nieuw Ensemble en het Nederlands Theater Orkest. Als cellist was hij daarnaast verbonden aan Toneelgroep Baal en Barokopera Amsterdam.

Lengte: 30 minuten
Plaats: Tuinlocatie via Struinen in de tuinen
Datum: Zondag 5 september
Tijden: 12:00 | 13:00 | 14:00 | 15:00 | 16:00

 

Meld je aan voor het Facebook evenement en

blijf op de hoogte van alle updates.

Zondag 5 september strijken acts uit alle windstreken neer op het groene grond en Struinen in de Tuinen nodigt menig tuin- terras- en cultuurliefhebber uit op het gras in. Verschillende tuinen verspreid in Dordrecht worden omgetoverd tot openluchtpodium voor een dag. Veilig in de frisse lucht Struinen in de Tuinen kan tussen 12:00 en 17:00 uur. De exacte locatie van From London With Love door Muziektheater Hollands Diep wordt later bekend gemaakt. Toegang is gratis.