Julia & Romeo

Speelperiode: september-oktober 2017

Het bekende verhaal van Shakespeare vertelt vanuit het perspectief van Julia, in een combinatie van muziektheater en poppenspel. Julia, een meisje van 13, wil zonder haar geliefde Romeo niet verder leven. Ze aarzelt nog tussen leven en dood. Zij haalt de gebeurtenissen van de afgelopen tijd voor de geest. Wat beslist zij tenslotte?

De poppen vertolkten de verschillende personages en speelden het verhaal in flashbacks. In stil spel, onderbroken of vergezeld door aria’s, liederen en gezongen monologen op muziek van Prokofiev en Max Knigge en op de teksten van Shakespeare en eigen teksten. Julia werd gezongen en gespeeld door de veelzijdige zangeres Linde Schinkel. Tevens bespeelde zij de pop Julia en ook andere personages uit het verhaal.

Het team

Deze productie wordt mogelijk gemaakt door het productieteam en artiesten.

Composities: Sergej Prokofiev, Max Knigge
Teksten: William Shakespeare
Vertaling: Gerrit Komrij, Cilia Hogerzeil
Regie en tekstbewerking: Cilia Hogerzeil
Productieleiding: Norma Gijzen
Licht: Roland van Meel

 

Sopraan/actrice/poppenspel: Linde Schinkel
Altviool/poppenspel/zang: Karin Dolman
Piano/poppenspel/zang: Caecilia Boschman
Poppen/coaching poppenspel: Damiët van Dalsum

Deze productie werd ondersteund door: Gemeente Dordrecht, Iona Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, The De Lancey & De La Hanty Foundation Ldt., Stichting Gilles Hondius Foundation, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Swart van Essen en Stichting van Pernis Gelderblom.