La serva padrona

Dwars door het glazen plafond! Deze muzikale komedie van Pergolesi uit 1733 uit Napels wordt nu al bijna 300 jaar in heel veel bewerkingen gespeeld. Mocht je bij opera nog denken aan traag, trager, tragisch, kom dan vooral kijken naar hoe deze jonge professionals van OPERA BUFFA Summer School zich in deze prachtkomedie vastbijten! 

Uberto, de CEO, kan zijn werkster niet uitstaan. Hij wil op zijn wenken bediend worden. Serpina, de werkster, laat niet langer met zich spotten en zij zet al haar kracht in om Uberto te knechten. Uberto is uitgekeken op zijn baan, wil zijn vrijheid terug en laat zijn assistent Vespone een opvolger voor hem zoeken. Serpina stort zich op Vespone en haalt hem over om haar te helpen.

De voorstelling van Muziektheater Hollands Diep wordt geregisseerd door David Prins en gespeeld in samenwerking met het Pelgrims Trio; Thea Rosmulder (klarinet), Karin Dolman (altviool) en Caecilia Boschman (piano).

SPEELPERIODE

De voorstelling wordt volledig georganiseerd rondom de huidige coronamaatregelen.. 

27 augustus 2021 | Dordtse Feesten

In het kader van de Dordtse Feesten speelt Muziektheater Hollands Diep ‘La Serva Padrona’ op 27 augustus 2021 in het Wantijpark.

Nader te bepalen

Naast de Dordtse Feesten wordt de voorstelling ‘La Serva Padrona’ nog een aantal keer opgevoerd. De data en locatie wordt later bekend gemaakt.