MARIA VAN BRABANT – keizerin, abdis, feestbeest

Speelperiode: vrijdag 11 & zaterdag 12 maart 2022 in Deventer en Rotterdam

Na het succes van meer dan 30 voorstellingen van de ROADSHOW 800 in Dordrecht gaat deze productie voor de tweede keer op tournee. We verlaten het Eiland van Dordrecht onder de naam: MARIA VAN BRABANT keizerin, abdis, feestbeest met een voorstelling in Deventer en een voorstelling met workshop in Rotterdam. 

Muziektheater Hollands Diep brengt een liedjesprogramma in de huiselijke sfeer van de avonden die Maria van Brabant, 800 jaar geleden Beschermvrouwe van Dordrecht, bij haar thuis organiseerde. Bij haar thuis werd gezongen, gedronken, gegeten en gespeeld. Ze ondersteunde Troubadours, de singer-songwriters van haar tijd, die haar als dank een plek in hun liederen gaven. MARIA VAN BRABANT keizerin, abdis, feestbeest wordt uitgevoerd door professionele artiesten. Het optreden is toegesneden op ‘ervaren’ en – voor wie wil – meedoen. 

 

Cora Schmeiser – zang, draailier, slagwerk 

Cora is een veelzijdig zangeres. Ze zingt naast veel muziek uit de middeleeuwen ook hedendaagse muziek. In haar optredens weet ze een intieme, ingetogen sfeer neer te zetten, waarin je als luisteraar continu geboeid blijft door haar verfijnde stemgeluid, theatraal, maar ongekunsteld. 

Daan Verlaan – Zang, harp 

Daan zingt als hij niet componeert of harp speelt heel vaak middeleeuwse muziek. In MARIA VAN BRABANT combineert hij zijn talenten en speelt hij middeleeuwse harp én zingt. Daan studeerde klassieke talen aan de universiteit van Leiden en werd als muzikant opgeleid aan het conservatorium in Rotterdam. 

SPEELPERIODE & Tickets

MARIA VAN BRABANT wordt geheel uitgevoerd volgens de huidige COVID-19 maatregelen. 

11 maart 2022, Deventer

Van 20.15 tot 21.30 uur

Bergkerk
Bergkerkplein 1
7411 EN  DEVENTER

12 maart 2022, Rotterdam

Van 20.15 tot 22.30 uur, incl Workshop

Hillegondakerk
Kerkstraat 43
3054 NB  ROTTERDAM

Mede mogelijk gemaakt door: