Negai

Speelperiode: augustus 2021

Negai gaat over verlangen. Verlangen naar wezenlijke ontmoeting. Negai speelt zich af in de schemer tussen droom en werkelijkheid, daar waar verlangen wordt geboren en – gestild of niet – vervliegt.

Kiyoko Tachikawa

Kiyoko Tachikawa is geboren en getogen in Japan. Ze studeerde zang en opera aan de universiteit van Tokio, waarna ze toetrad tot de operastudio van het New National Theatre van Tokio. Daarnaast ontwikkelde ze zich in Europa aan de Universität für darstellende Kunst in Wenen en werkte ze een jaar in Londen met coaches van het Royal Opera House. Kiyoko is regelmatig te horen bij Nationale Opera en bij de Opera Ballet Vlaanderen. Dit seizoen maakt ze deel uit van de cast van Faust en Aida, beiden producties van Nationale Opera en Ballet, Amsterdam. Met Negai debuteert Kiyoko bij Muziektheater Hollands Diep.

Wilfred van de Peppel

Wilfred van de Peppel studeerde theater en mime aan de Theaterschool in Amsterdam. Hij trad op in vele producties van Nationale Opera en Ballet. Daarnaast ontwikkelde hij zich tot veel gevraagd docent fysiek acteren, clowning en acrobatie. Wilfred werkte met vakstudenten onder meer in Oekraïne, Rusland en Japan. In Nederland is hij verbonden aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag en aan de Theaterschool Amsterdam. Met Negai debuteert Wilfred bij Muziektheater Hollands Diep.

 

Negai is de bijdrage van Muziektheater Hollands Diep aan het programma van het Dordrechts Museum tijdens de Dordtse Cultuurnacht 2020 die helaas door de aangescherpte COVID-19 maatregelen is afgelast. Negai is later opgevoerd tijdens de ZOMER OPERA in augustus 2021.