Sleeping Beauty. Het gaat niet over rozen…

Speelperiode: mei – september 2008

Een prikkelende muziektheaterversie van een oud sprookje, met het aanstormende zangerstalent van nu. In samenwerking met studenten van Codarts, Conservatorium Rotterdam onder leiding van Cilia Hogerzeil, regie en Jan Willem Passchier, piano.

“Niet één, maar vier Doornroosjes slapen hun eeuwlange slaap in Sleeping Beauty van Muziektheater Hollands Diep. Met deze voorstelling ging het theaterseizoen van Schouwburg Kunstmin veelbelovend van start. Cilia Hoogerzeil van MHD was de enige van de professionele Dordtse theatermakers die een volledige voorstelling presenteerde. De manier waarop Sleeping Beauty is opgezet, bewijst dat opera heel toegankelijk en humoristisch kan zijn, zonder het genre zelf belachelijk te maken.

Schitterend was de scène van de vervloeking door de dertiende fee. Hilarisch het ‘I feel pretty’ uit Westside Story, in dit geval gezongen door de prins die vier Doornroosjes moest wakker kussen. Natuurlijk liep het goed af, zoals het een sprookje betaamd. De andere deelnemers beperkten zich tot niet minder appetijtelijke voorproefjes van steeds een half uur. Marlojein Meijers pendelde moeiteloos door haar grote repertoire met nummers uit haar tijd van de Berlini`s, Western Swing en haar programma met Jan Rot. Compagnie Flying Feathers bracht een verstild fragment dat deelnemers aan de fluisterbootroute van het Poppentheaterfestival eerder dit j aar hebben aanschouwd.

Tussendoor beenden de hoogpotige, kleurrijke Diva`s van Sam Shine Steltentheater door de schouwburg om het publiek te verrassen, te laten lachen of een klein beetje in de maling te nemen. Publiek was er volop. Geen uitverkochte zalen, maar gezellig druk. `Het mooie weer kan positief of negatief werken,` overwoog Nico van der Spek, voorzitter van .het platform Dordtse Theatermakers, voor aanvang. Na afloop was hij een tevreden mens. De reacties uit het publiek waren` gelijkluidend. Veel mensen kozen voor een tweede of derde voorstelling.

Het was de eerste keer dat de Dordtse theatermakers zich gezamenlijk in Kunstmin presenteerden. Gezien de reacties zou het heel goed een traditie kunnen worden.” – Liesbeth Lindenhovius, Dordrecht.

Regie/toneelbeeld: Cilia Hogerzeil
Muzikale begeleiding: Jan Willem Passchier
Videomontage: Rik Jansen
Lichtontwerp: Bea Veen