Vacature: Zakelijk leider

Parttime | Dordrecht | Per Direct | 12 uur per week (0,3 fte)

Wij maken muziektheater dat wil ontroeren, verwarren en vermaken. Onze projecten raken hoofd en hart en verbinden mensen uit Dordrecht en wijde omgeving als publiek, artiest of medewerker.

Wij maken toegankelijk muziektheater, ver verwijderd van pluche en kroonluchters. We hanteren een sterk fysieke speelstijl en kiezen voor direct aansprekende verhalen, die vaak hun oorsprong vinden in de rijke geschiedenis van het Eiland van Dordrecht. Zo verbinden we onze bezoekers niet alleen met elkaar, maar ook met de unieke plek waar zij leven.

Iedereen uit stad en regio kan bij ons terecht. We maken afwisselend professionele en community projecten. Ook zonder selectie of auditie is iedereen welkom die voor of achter de schermen een bijdrage wil leveren. In onze unieke organisatie is de benodigde expertise aanwezig, die zorg draagt voor de beste begeleiding van nieuwkomers.

Internationaal optredende professionals, vakstudenten en liefhebbers ontmoeten elkaar in de projecten die we met steeds wisselende culturele en maatschappelijke partners en specifieke groepen inwoners realiseren. Zo werkten we samen met kinderen van binnenvaartschippers, moeders met een Turkse achtergrond en jongeren binnen het autistisch spectrum.

Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid presenteren we ons niet alleen in theaters en concertzalen, maar nadrukkelijk ook in kerken en fabrieken, op stadspleinen en scheepsdekken en dragen zo bij aan de veelkleurigheid van het cultuurlandschap.

Om al deze activiteiten organisatorisch vloeiend te laten verlopen zijn we per direct op zoek naar een:

ZAKELIJK LEIDER (12 uur per week)

Als zakelijk leider ben je verantwoordelijk voor de formele bedrijfsvoering van Muziektheater Hollands Diep. De zakelijk leider is verantwoordelijk voor het financieel beheer, voert het management van de instelling en onderhoudt daarvoor contacten met samenwerkingspartners, culturele instellingen, overheden en sponsoren. Verder stelt de zakelijk leider de jaarbegroting en projectbegrotingen op, rapporteert daarover aan het bestuur en bewaakt de voortgang. Samen met de artistiek leider is de zakelijk leider medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de plannen – producties en de exploitatie – voor de middellange termijn.

Plaats in de organisatie
De zakelijk leider vormt samen met de artistiek leider de directie en dagelijkse leiding van de organisatie. Het duo werkt samen op basis van consensus onder eindverantwoordelijkheid van het bestuur.

WAT GA JE DOEN?

 • Je zorgt voor het aanvragen van subsidies en het werven van sponsoren;
 • Je zet projectbegrotingen en jaarbegrotingen op, je voert de financiële administratie in samenwerking met de boekhouder en je verzorgt de jaarrekening in samenwerking met de penningmeester en – zo nodig – de accountant;
 • Je organiseert evaluaties en legt verantwoording af aan financiers, partners en bestuur;
 • Je onderhoudt en versterkt de externe, zakelijke relaties van Muziektheater Hollands Diep;
 • Je contracteert componisten, librettisten, regisseurs, scenografen, musici, acteurs en technici in overleg met de artistiek leider;
 • Je hebt de dagelijkse leiding van de organisatie waaronder het aannemen en aansturen van ondersteunend personeel en vrijwilligers, in nauwe samenwerking met de artistiek leider;
 • Je zorgt voor de algemene PR / marketing (bij producties wordt hier extra menskracht voor ingehuurd);
 • Je houdt je in nauwe samenwerking met de artistiek leider verder bezig met de professionalisering van de organisatie van Muziektheater Hollands Diep.

WIE BEN JIJ?

 • Je bent een organisatietalent, onderhandelvaardig en kunt goed plannen en prioriteiten stellen;
 • Je beschikt over strategisch inzicht en bent communicatief;
 • Je bent schrijfvaardig, ook in het Engels;
 • Je bent bestuurlijk sensitief en opereert vanuit een effectief netwerk in de podiumkunsten;
 • Je beheerst de financiële aspecten (fiscaal, exploitatie, verslaglegging, fondsenwerving, rapportages) van een kleine dynamische kunstorganisatie;
 • Je weet voor de belangen van Muziektheater Hollands Diep collegiaal en zelfstandig je weg te vinden;
 • Je bent een kei in het werken met office 365;
 • Affiniteit met muziektheater is een pre.

WAT BIEDEN WIJ?

 • Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden en 12 uur in de week (0,3 fte) met de intentie om tot een vast dienstverband te komen;
 • Een bruto maandsalaris op basis van de cao Toneel en Dans;
 • De mogelijkheid om bij producties van Muziektheater Hollands Diep, in aanvulling op de vaste werkzaamheden en bij gebleken competenties, een tijdelijke, betaalde uitbreiding als productieleider op te pakken;
 • Een prettige, informele werkomgeving, in een klein, bevlogen team;
 • Een down-to-earth, open bedrijfscultuur;
 • Flexibele werktijden met een vast overlegmoment; een werkplek in het Energiehuis in Dordrecht en mogelijkheden om in overleg thuis te werken.
 • Wij onderschrijven en hanteren de Governance Code Cultuur en de Code Diversiteit & Inclusie.

Voldoe je niet aan alle eisen, maar lijkt het je wel een topbaan? Solliciteer dan vooral ook!

CONTACTGEGEVENS

Mail een korte motivatie en cv uiterlijk 23 oktober naar de secretaris Job van Niftrik, mailadres: jniftrik@chello.nl.

Gesprekken worden zo snel mogelijk ingepland eind oktober/begin november.

Het strekt tot aanbeveling als je in of in de buurt van Dordrecht woont dan wel Dordrecht gemakkelijk kan bereiken.

Vragen?
Voor vragen over de functie kun je terecht bij de artistiek leider David Prins, mailadres: d.prins@muziektheaterhollandsdiep.nl of bel: 06 189 602 30.

 

Over Muziektheater Hollands Diep

Muziektheater Hollands Diep maakt muziektheater dat ontroert, verwart en vermaakt. Dat doen we met toegankelijk muziektheater, ver verwijderd van pluche en kroonluchters. We kiezen voor direct aansprekende verhalen, die vaak hun oorsprong vinden in de rijke geschiedenis van het Eiland van Dordrecht.  Iedereen kan bij ons terecht. We maken afwisselend professionele en community projecten. Ook zonder selectie of auditie ben je welkom – voor of achter de schermen. In onze unieke organisatie is de benodigde expertise aanwezig, die staat voor de beste begeleiding.  In onze voorstellingen ontmoeten internationaal optredende professionals, vakstudenten en liefhebbers elkaar. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid presenteren we ons ook buiten de en dragen zo bij aan de veelkleurigheid van het cultuurlandschap.