Muziektheater Hollands Diep gaat het land in! Het blijkt dat de internationale programmeur van middeleeuwse muziek VOX INTERNA afgelopen zomer onze voorstelling ROADSHOW 800 heeft bezocht, en zo onder de indruk was, dat de voorstelling onder hun vleugels een doorstart maakt als MARIA VAN BRABANT keizerin, abdis, feestbeest! Op vrijdag 11 maart 2022 spelen we in Deventer en op zaterdag 12 maart 2022 in Rotterdam.

MARIA VAN BRABANT keizerin, abdis, feestbeest! 

Een middeleeuws liedjesprogramma over het leven van MARIA VAN BRABANT. Na de succesvolle tournee van ruim dertig voorstellingen in het kader van Dordrecht 800 jaar stad, gaat deze productie opnieuw op tournee. Deze keer verlaten we het Eiland van Dordrecht voor voorstellingen in Deventer en Rotterdam op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2022.  

Muziektheater Hollands Diep brengt een middeleeuws liedjesprogramma in de huiselijke sfeer van de avonden die Maria van Brabant, 800 jaar geleden bij haar thuis organiseerde. Er werd gezongen, gedronken, gegeten en gespeeld. Ze ondersteunde Troubadours, de singer-songwriters van haar tijd, die haar als dank een plek in hun liederen gaven. MARIA VAN BRABANT keizerin, abdis, feestbeest wordt uitgevoerd door Cora Schmeiser en Daan Verlaan. Gedurende de voorstellingen komen er middeleeuwse instrumenten voorbij, zoals een draailier, een middeleeuwse harp en zelfs de uiterst zeldzame nonnenviool. 

Op vrijdag 11 maart 2022 speelt MARIA VAN BRABANT om 20.15 uur in de Bergkerk in Deventer. Op zaterdag 12 maart 2022 in de Hillegondakerk in Rotterdam. De voorstelling in Rotterdam is gecombineerd met een interactieve workshop.  Meer informatie over de speelperiode en tickets is te lezen via: https://muziektheaterhollandsdiep.nl/project/maria-van-brabant/  

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Benieuwd hoe de ontwikkelingen achter het toneel eraan toe gaan? Iedere maand versturen wij de nieuwsbrief met nieuws, updates en unieke kijkjes achter de schermen. 

Je bent succesvol geabonneerd!