Mocht je bij opera nog denken aan traag, trager, tragisch? Dan is de ZOMER OPERA een openbaring! Op vrijdag 27 augustus 2021 en zondag 29 augustus 2021 brengt Muziektheater Hollands Diep in het kader van de Dordtse Feesten, maar liefst zes muziektheatervoorstellingen naar het Energiehuis in Dordrecht. Op vrijdag 27 augustus staan er maar liefst drie premières op de planning van de voorstelling: De jonge professionals van OPERA BUFFA Summer School presenteren de operakomedie: La Serva Padrona. Op zondag 29 augustus staan er nog eens drie voorstellingen gepland. De zondag biedt een uitgebreider programma met de voorstelling La Serva Padrona en Negai. De ZOMER OPERA wordt op zondagavond afgesloten met de succesvoorstelling ROADSHOW 800, die afgelopen juni in première is gegaan.

La Serva Padrona

De muzikale komedie La Serva Padrona van Pergolesi uit 1733 uit Napels wordt nu al bijna 300 jaar in heel veel bewerkingen gespeeld. De voorstelling wordt gespeeld door de jonge professinals van de OPERA BUFFA Summer School. Een speciale zomerschool voor recent afgestudeerden van het conservatorium. De voorstelling van Muziektheater Hollands Diep wordt geregisseerd door David Prins en muzikaal begeleid door; Caecilia Boschman, (piano), Karin Dirven (cello) en Marina Meerson (viool). Spel; Luzie Franke, Morann de Langhe, Jessica Stakenburg, Maia Steinberg, Lilian Tong en Hanqing Zhou. Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Dordrecht, het Fonds Podiumkunsten onder de noemer Balkonscènes en door Stichting Cultuureducatie die de workshopruimtes ter beschikking stelt.

Negai 

De sopraan Kiyoko Tachikawa en mimespeler Wilfred van de Peppel spelen de voorstelling Negai, een voorstelling over verlangen. Verlangen naar een wezenlijke ontmoeting. Negai speelt zich af in de schemer tussen een droom en de werkelijkheid, daar waar verlangen wordt geboren en – gestild of niet – vervliegt. Tijdens ZOMER OPERA speelt Negai drie maal op zondag 29 augustus.

ROADSHOW 800

Cora Schmeiser en Daan Verlaan spelen de succesvoorstelling ROADSHOW 800 als afsluiting van de ZOMER OPERA. Zij brengen een middeleeuws liedjesprogramma in de huiselijke sfeer van de avonden die Maria van Leuven, 800 jaar geleden Beschermvrouwe van Dordrecht, bij haar thuis organiseerde. Bij haar thuis werd gezongen, gedronken, gegeten en gespeeld…

 

Specifieke informatie

Datum: Vrijdag 27 augustus 2021
Tijd: 17.45 uur, 19.30 uur en 21.15 uur
Locatie: Energiehuis zaal Ketel 1, Noordendijk 148
Voorstelling: La Serva Padrona
Tickets: € 10,–

Datum: Vrijdag 27 augustus 2021
Tijd: 13.30 uur en 16.00 uur
Locatie: Energiehuis zaal Ketel 1, Noordendijk 148
Voorstelling: La Serva Padrona + Negai
Tickets: € 12,50

Datum: Vrijdag 27 augustus 2021
Tijd: 19.30 uur (speciale voorstelling)
Locatie: Energiehuis zaal Ketel 1, Noordendijk 148
Voorstelling: La Serva Padrona + Negai + ROADSHOW 800
Tickets: € 17,50

Vanwege de coronamaatregelen zijn er per voorstelling een beperkt aantal tickets beschikbaar.
Via www.muziektheaterhollandsdiep.nl/tickets zijn de tickets te bestellen via See Tickets. Vol = Vol.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Benieuwd hoe de ontwikkelingen achter het toneel eraan toe gaan? Iedere maand versturen wij de nieuwsbrief met nieuws, updates en unieke kijkjes achter de schermen. 

Je bent succesvol geabonneerd!